Ik

Toen mijn zoontje net op school zat, kwam hij een keer sip thuis. Hij zei dat hij moest vertellen aan de juf wat hij later wilde worden. Zijn antwoord was: de Hulk! “Maar de juf zei dat dat niet kon mama!” Ik vertelde hem dat hij gewoon de Hulk kan worden, als hij dat leuk vindt. Hoe dan ook! “Als je maar gaat doen wat je écht leuk vindt, dat is het belangrijkste, daar word je blij van” zei ik hem. Iets minder sip vroeg hij mij toen of ik eigenlijk doe wat leuk ik vind…ehm..oeps! Niet helemaal dus! 🙁 

Ik ben toen weer gaan studeren en wat voelde dat goed! Ik ben gediplomeerd en gecertificeerd kindercoach, heb coaching bij Hoogsensitiviteit en diverse workshops/trainingen gevolgd rond HSP.

Tijdens mijn opleiding tot kindercoach kwam ik er pas zelf achter dat ik onder andere hooggevoelig ben. Wat een verademing! Mijn “rare” gedrag (én dat van mijn partner én van mijn zoon) had opeens een naam! 🙂 Er viel opeens zoveel op zijn plek.

Etiketjes en labels hou ik niet van (die kriebelen tenslotte altijd zo ;-)). Dit is gewoon een andere manier van in de wereld staan, niks mis mee 🙂

De lesstof nam ik op als een spons, ik was helemaal in mijn element. En nog steeds: binnenkort hoop ik de workshop “Prikkelstorm” te volgen bij drs. Karin Janssen. Een workshop die verdieping geeft aan haar boek Prikkelstorm. Dit boek over prikkels is een aanrader voor ouders/verzorgers én heel leuk voor hooggevoelige kinderen om zelf te lezen.

Dit is wat ik kan, wil en vooral ontzettend leuk vind:
Het coachen van hooggevoelige kinderen, jongeren en hun ouders/verzorgers. Ook geef ik regelmatig workshops: laagdrempelig en gezellig voor zowel kinderen als volwassenen.

Nieuwsgierig geworden naar wat ik voor jullie en jullie kind kan betekenen? Bel, app of mail mijn voor een gratis ontmoetingsgesprek zodat we kunnen kijken of het klikt! 🙂

Mijn naam is Sylvia van der Giessen (44) moeder van een hoogsensitieve zoon van 10 en bonusmoeder van de dochters (21 en 23) van mijn hooggevoelige vriend.